Rosewood Islander Blog

Het Rosewood spektakel

Thursday, August 28, 2008

Het Rosewood spektakel

Het is alweer een tijdje geleden dat wij wat van ons hebben laten horen, maar in de tussentijd hebben we natuurlijk niet stilgezeten! De vaste bezoeker of trouwe fan weet dat Rosewood heeft gespeeld op het 'Spektakel op het plein'. Een 2 dagen durend festival waar een plek voor ons was vrijgemaakt op de vrijdagavond. Het publiek was inmiddels al lekker toegestroomd - een groep van 2000/3000 mensen - op het moment dat het podium voor ons was. In de middag hadden we een prima soundcheck gehad, dus met het vertrouwen zat het geramd. Ook onze roadie Maarten deed nog een laatste controle op gestemde gitaren en kabels.

Het was tijd om het podium te beklimmen en alle voorbereidingen om te zetten in een strak optreden en een visitekaartje af te geven aan het publiek. Dit was ons grootste optreden tot dusver. Voor deze speciale gelegenheid hadden we een beroep gedaan op de toetsenist Arne Ruiter voor wat extra back-up bij een aantal nummers. Het optreden liep gesmeerd, het publiek was enthousiast en we hebben er allemaal een goed gevoel aan overgehouden.

We hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om het publiek te trakteren op de eigen nummers Your Tune en Everlast. Dit was een prima testcase. Verder waren de nummers Behind The Moon, Life Is Wonderful en vooral Did You Get My Message een groot succes. Zoals bij ieder optreden voelde het alsof we 2 nummers gespeeld hadden. Voor je het weet is het alweer voorbij en kun je jezelf weer voorbereiden op het volgende optreden.