Rosewood Islander Blog

Manifesto / Pepper Preview Night

Thursday, May 22, 2008

Manifesto / Pepper Preview Night

Iets later dan eigenlijk de bedoeling was, maar we willen toch nog even vertellen hoe het in Manifesto was afgelopen. Als we hadden gewonnen hadden we dat natuurlijk direct op internet gezet (laf).

De Winnaar van deze Pepper Preview Night werd direct toegelaten tot het Pepperfestival, 6 september in Hoorn (zie voorgaand nieuwsitem). Daarnaast koos een schaduwjury de winnaar van de wildcard uit. Deze band mocht zich dan op de Hoornse Stadsfeesten (14 juni) nogmaals bewijzen in een battle tegen drie andere wildcardwinnaars en zo alsnog op het Pepperfestival verschijnen.

Toen we rond half 9 aankwamen was de eerste band voor een zaal met hooguit tien bezoekers aan het spelen. Dit trio bestond uit twee dames en een jongeheer, genaamd SowSeed. Ze maakten chille akoestische muziek.

Daarna kwam de professionals van BeRightBack. Deze jongens hadden al redelijk wat ervaring hetgeen te zien was aan de goed geregisseerde opkomst en vlammende (drum)solo's. Dit was ook de jury niet ontgaan, hierover later meer.

Daarna, om 10 uur precies (ditmaal liep alles perfect volgens schema), mochten wij aantreden. Onze vaste schare fans lieten het ook deze keer niet afweten en we zijn ze dan ook opnieuw dankbaar! Soundchecken was absoluut niet nodig want het geluid was (zoals altijd in Manifesto) top.

Na ons kwam er nog een ander rockbandje, Electric Avenue. Met als leadzangeres een lekkere Anouk-achtige rockchick.

Om half 12 was de uitslag, erg spannend!! De winnaar werd uiteindelijk BeRightBack. Dit om hun goeie presentatie. Wij kregen uiteindelijk de wildcard toegewezen en mogen het dus nog een keer proberen in de zomer met onze "luchtige muziek". Helaas kan Mark DJ er dan niet bij zijn, hij is dan ergens in het Oostblok.

Conclusie(s): extreem goed geluid, weinig publiek, een optreden erbij op 14 juni in Hoorn en een ervaring en leermoment rijker.