Rosewood Islander Blog

Akoestival weer een groter succes

Wednesday, October 19, 2011

Akoestival weer een groter succes

Vorig jaar is het idee voor Akoestival geboren en in 2011 was er gelegenheid voor de tweede editie. Met ervaring uit de editie van vorig jaar is het festival opnieuw georganiseerd. Hier en daar aangescherpte regelgeving om ervoor te zorgen dat het geluid nog puurder overkwam dan vorig jaar. En wat ons betreft is dat gelukt. Met 4 totaal uiteenlopende acts was het een boeiende en enerverende avond.

De aftrap werd verzorgd door Ruud Baas en zijn gitaar. Door af en toe gastmuzikanten uit te nodigen op het podium, ontstond er een interessant geheel. Een heerlijke opwarmer voor het publiek wat op dat moment al in redelijk grote getale op was komen dagen. Blije gezichten alom.

De oude rotten in het vak namen het stokje zorgvuldig over. The Clue nam plaats in de muzikale hoek en de toon was letterlijk gezet. Rockklassiekers afgewisseld met ballades en herkenbare popsongs vermaakten het publiek overduidelijk. En dat nog steeds volledig akoestisch.

Tijdens het laatste nummer schoven de heren van Mandeville aan. Een heuse nieuwkomer op het podium van Akoestival! Met een nieuw geluid verraste zij het publiek. Helaas kwamen door het geluid niet alle nummers volledig tot zijn recht.

Tenslotte was het de eer aan Rosewood om de avond te eindigen. De krukken werden ingewisseld voor staanplaatsen en er mocht gedanst worden. Veel eigen nummers kwamen voorbij, maar ook klappers als New Shoes van Paolo Nutini en Rainbow van onze vrienden Jack Johnson & G. Love. Bekijk hier de setlist van deze geslaagde avond. Volgend jaar editie 3?