Rosewood Islander Blog

Pure muziek tijdens Akoestival

Wednesday, September 29, 2010

Pure muziek tijdens Akoestival

Het zou zomaar kunnen dat je ook aanwezig was op die legendarische avond tijdens het Reigersfestival editie 2010. Er gebeurde daar iets speciaals in het zaaltje waar normaal gesproken uit de kluiten gewassen picolini's worden gegeten. Er staat daar ook macaroni op de kaart, wat overigens in Italië een vrijwel onbekende pastavariant is. Maar dat terzijde. In deze kleine ruimte was een nog iets kleiner podium opgetrokken van pallets, platen en bouwhekken. Kortom, charme. Op dit podium was louter ruimte voor akoestische gitaren, percussie en zang. Ook een aantal leden van Rosewood heeft deze avond aangekleed met akoestische chansons.

Gaandeweg de avond ontstonden er spontaan jamsessies met alle aanwezige muzikanten en/of ritmeloze sujetten. Dit was het publiek ook niet ontgaan en voordat iedereen het doorhad stond heel Peperonata vol. Het publiek - en niet te vergeten de muzikanten - genoten overduidelijk van hetgeen hier gebeurde. Het was zelfs zo'n succes dat twee van de aanwezige muzikanten besloten om deze avond om te smelten tot een concept. En zo was het Akoestival geboren.

Zaterdag 23 oktober zal de allereerste editie plaats gaan vinden van het Akoestival. In totaal zullen er 4 acts op het podium verschijnen (Cavendish, The Clue, Tan & Tuur en Rosewood) die allen akoestisch en zonder drumstel zullen optreden. Percussie is daarentegen wel toegestaan. Dit zal gaan resulteren in pure muziek in een intieme setting. Laat nu weten of je aanwezig bent of bekijk de gig.