Rosewood Islander Blog

Akoestival weer een groter succes

Wednesday, October 19, 2011

Akoestival weer een groter succes

Vorig jaar is het idee voor Akoestival geboren en in 2011 was er gelegenheid voor de tweede editie. Met ervaring uit de editie van vorig jaar is het festival opnieuw georganiseerd. Hier en daar aangescherpte regelgeving om ervoor te zorgen dat het geluid nog puurder overkwam dan vorig jaar. En wat ons betreft is dat gelukt. Met 4 totaal uiteenlopende acts was het een boeiende en enerverende avond.

De aftrap werd verzorgd door Ruud Baas en zijn gitaar. Door af en toe gastmuzikanten uit te nodigen op het podium, ontstond er een interessant geheel. Een heerlijke opwarmer voor het publiek wat op dat moment al in redelijk grote getale op was komen dagen. Blije gezichten alom.

De oude rotten in het vak namen het stokje zorgvuldig over. The Clue nam plaats in de muzikale hoek en de toon was letterlijk gezet. Rockklassiekers afgewisseld met ballades en herkenbare popsongs vermaakten het publiek overduidelijk. En dat nog steeds volledig akoestisch.

Tijdens het laatste nummer schoven de heren van Mandeville aan. Een heuse nieuwkomer op het podium van Akoestival! Met een nieuw geluid verraste zij het publiek. Helaas kwamen door het geluid niet alle nummers volledig tot zijn recht.

Tenslotte was het de eer aan Rosewood om de avond te eindigen. De krukken werden ingewisseld voor staanplaatsen en er mocht gedanst worden. Veel eigen nummers kwamen voorbij, maar ook klappers als New Shoes van Paolo Nutini en Rainbow van onze vrienden Jack Johnson & G. Love. Bekijk hier de setlist van deze geslaagde avond. Volgend jaar editie 3?

Rosewood merchandise eindelijk te koop

Tuesday, September 20, 2011

Rosewood merchandise eindelijk te koop

Het is dan eindelijk zover! Er ligt Rosewood merchandise in de schappen. Vanaf vandaag is het mogelijk om verschillende artikelen te bestellen via onze website. Ga nu snel naar Merch Mania of bekijk onze shop op onze Facebookpagina. Houd de shop de komende tijd in de gaten. We zijn van plan het assortiment uit te breiden.

Heb je aan- of opmerkingen met betrekking tot de producten? Laat het gerust achter in de comments. Dan kunnen wij altijd proberen er iets aan te doen.

Rosewood geblesseerd

Sunday, April 24, 2011

Rosewood geblesseerd

We hebben er net als iedere reiger weken naar toegeleefd. Maar daags voor het festival ook voor Rosewood écht los zou barsten, slaat het noodlot toe. Onze zanger is geblesseerd. En zoals bij ieder topteam, is het verlies van de aanvoerder een aderlating. Een keelontsteking weerhoudt Rosewood ervan om op volle oorlogssterkte aan te kunnen treden.

Om het leed enigszins te verzachten, verschijnt Rosewood vanavond in een heuze driemansformatie (Ruud, Mark DJ, Mark K.) ten tonele. Geen reden om bedroefd thuis te blijven zitten, dus.

We beloven dat we het in volledige bezetting snel goed komen maken in onze thuishaven. Want ook jullie weten, Bantam, dat is óns gras!

Programma Reigersfestival bekend

Thursday, April 14, 2011

Programma Reigersfestival bekend

Het programma voor de zondag van het Reigersfestival is weer bekend gemaakt door de organisatie. Wij spelen om 21:45 in de zaal op het Klaas Veulpodium:

Heren 17 / Piet Krijnzenpodium:
21:15 The Challenge
22:00 KFFR
22:45 Wishful Drinking
23:30 Maple Leaf
00:15 Berentzen Original

Zaal / Klaas Veulpodium:
21:00 PuntComma
21:45 Rosewood
22:30 Senescence
23:15 Tankers
00:00 Burgerlijke Ongehoorzaamheid
00:45 Volle Melk

Tot zondag 24 april!

Rosewood eindigt 2e bij 'Battle of the bands'

Sunday, March 13, 2011

Rosewood eindigt 2e bij 'Battle of the bands'

Na een spannende avond met 4 kandidaten is Rosewood als 2e geëindigd vlak achter Firewall. De beslissing is gemaakt met behulp van een decibelmeter en een vakjury. Zoals bij iedere wedstrijd lagen de resultaten natuurlijk weer dicht bij elkaar. Firewall gefeliciteerd met de overwinning en veel plezier op het festival!

Bedankt voor alle lovende reacties op onze akoestische set. Akoestisch is Rosewood toch op haar best en gelukkig bleef dat niet onopgemerkt door de vele aanwezigen. Mocht dit kleine optreden van afgelopen vrijdag je nieuwsgierig hebben gemaakt, kom dan vooral vrijdag 18 maart naar De Schalm in Westwoud. Daar zal Rosewood een hele intieme akoestische avond verzorgen voor ieders luisterplezier. Trek je slippers aan en ga genieten van de zomerse klanken om het voorjaar goed te beginnen!

1 2 3 4 5 >